Образование - новини от община Несебър


Община Несебър отбеляза Международния ден за безопасност на движението с поредица от мероприятия, насочени към изостряне на вниманието на участниците в трафика -пешеходци и автомобилисти, към рисковете и опасностите на пътя, които трябва да бъдат идентифицирани и предотвратявани. Организатори на събитията бяха Районното управление на МВР-Несебър, Община Несебър и Общински детски комплекс – Несебър.
Публикувано на 30.06.2022 от Пресцентър Община Несебър

8-класничката Яница Сиракова от СУ „Любен Каравелов“ спечели първо място в конкурс за лого слоган на Черно море в района на Несебърския залив. Ученичката показа креативност и дизайнеска мисъл, а нейното лого вече е изложено на транспарант. Нейни съученици от новата паралелка ,,Рекламна графика‘‘ също взеха участие в конкурса.
Публикувано на 30.06.2022 от Пресцентър Община Несебър

Учениците от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Свети Влас за пореден път доказаха, че имат отлична подготовка по учебния материал. Според статистиката на РУО – Бургас училището заема почетното 4-то място в областта по български език и литература сред общо 114 училища. Средният брой точки на седмокласници от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Свети Влас е 75,5 при 54,66 среден брой точки за област Бургас и 53,63 за страната. Данните сочат, че нашето училище изпреварва много от елитните учебни заведения в Бургас.
Публикувано на 27.06.2022 от Пресцентър Община Несебър

СЪОБЩЕНИЕ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР
до родителите на деца, родени през 2015 и 2017 г.
Уважаеми родители,
Уведомяваме Ви, че през учебната 2022/2023 година децата Ви подлежат на задължително предучилищно и училищно образование, както следва:
Публикувано на 22.06.2022 от Пресцентър Община Несебър

Днес в заседателната зала на СУ ”Любен Каравелов”, директорът на училището Ирина Велкова връчи дипломите за завършено средно образование на зрелостниците от Випуск 2022 с класни ръководители Румяна Жекова и Галина Чолакова.
„В продължение на 12 години грижейки се за вас, Вашите учители Ви обучаваха, образоваха и възпитаха, за да може да видим сега, накрая, резултата от този многогодишен труд.
Публикувано на 20.06.2022 от Пресцентър Община Несебър

Основно училище „Св.св.Кирил и Методий“ в Свети Влас е сред отличниците в Бургаска област в Националното външно оценяване след IV клас.
17 четвъртокласници са с отлична оценка след оценяването на „малките“ матури. Седем от тях са получили шестици и по български език и литература, и по математика. Две деца са пълни отличници по математика с максимален брой точки – сто.
Публикувано на 15.06.2022 от Пресцентър Община Несебър

През учебната 2021-2022 г. учениците от II „ а“ клас при ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ -с. Равда участваха в клуб „Природознайко“. Те научиха интересни факти за птиците в България и за опазването и разпознаването на представителите на птичия свят.
Клубът има за цел да надгражда знанията по Околен свят във втори клас с познания за птиците в България. Изученото обединява разнообразни сведения за пернатите.
Публикувано на 06.06.2022 от Пресцентър Община Несебър

Сред мероприятията, посветени на 140 годишнината от основаването на първото българско училище в гр.Несебър, бе проведеното състезание – викторина по история „Аз съм българче и зная” между учениците от 6 клас на СУ”Любен Каравелов” – гр.Несебър. Викторината бе открита с прочувствени думи на гордостта от това, че сме българи, произнесени от заместник-директора на училището г-н Панайот Симеонов, който приветства участниците и им пожела успех.
Публикувано на 30.05.2022 от Пресцентър Община Несебър

Децата от предучилищните групи на ДГ „Обзорче“- гр. Обзор с голямо желание и любопитство се включиха в дейностите на „Големият лов на растения“ като бъдещи еколози, откриватели и изследователи. Като част от дейността по проекта обследваха богатата растителност в двора на на детската градина, градския парк и крайбрежната алея.
Публикувано на 27.05.2022 от Пресцентър Община Несебър

Обединено училище „Св.св.Кирил и Методий“ бе домакин на мобилност по Национална програма „Иновации в действие“, Модул 1.1. „Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации между иновативни училища, публични изяви и продукти, представящи обмена на иновации“.
Публикувано на 25.05.2022 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 13 ... 15 ... 17 ... 19 ... 21 ... 23 ... 25 ... 27 ... 29 ... 31 ... 33 ... 35 ... 37 ... 39 ... 41 следваща»

Powered by CuteNews