Образование - новини от община Несебър


По повод Европейската седмица за намаляване на отпадъците, учениците при третите класове на СУ „Л.Каравелов“ – гр.Несебър изнесоха урок на тема: „Да живеем в един по чист свят“.
Гости на събитието бяха г-жа Ирина Велкова – директор на училището, г-жа Наталия Антонова – гл. учител в начален етап и представители на отдел „Екология“ при Община Несебър. Всички деца взеха активно участие, а накрая получиха подаръци от еколозите на Община Несебър.
Публикувано на 05.12.2022 от Пресцентър Община Несебър

Отборът на учениците от 11 „а“ и от 12 „б“ клас към СУ „Любен Каравелов“ – Несебър спечели втора награда в средношколски конкурс по превод в Нов български университет – София. В надпреварата индивидуална награда получи и Цветин Ангелов. В проявата участваха ученици от около 10 града от 11 и 12 клас от професионални гимназии с преподаване на чужди езици.
Публикувано на 02.12.2022 от Пресцентър Община Несебър

15 ученици от пети до седми клас от ОУ "Св. св. Кирил и Методий" – Свети Влас се включиха в ежегодното Международно състезание по информатика и компютърна грамотност “Бобър”, проведено онлайн. Участниците имаха 30 минути да решат 18 логически задачи в платформата на състезанието чрез предварително раздадени пароли.
Публикувано на 25.11.2022 от Пресцентър Община Несебър

Учителите от ДГ “ Мечо Пух“ – Равда, съвместно със свои колеги от ДГ „Моряче“ – Несебър, ДГ „Калина Малина“ – Несебър и ДГ „Слънце“ – Слънчв бряг, взеха участие в дейност, свързана с продължаващата и надграждаща квалификация на педагогическия екип.
Публикувано на 10.11.2022 от Пресцентър Община Несебър

В изпълнение на приоритетната си политика в областта на образованието, Община Несебър подготвя два проекта за модернизация на сградите на две училища на своя територия – ОУ „Св. св. Кирил и Методий“- Равда, и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Св. Влас. В тази връзка вече започна работното проектиране и подготовката на документите, с които ще се кандидатства за финансиране по процедура BG-RRP-1.007 – „Модернизация на образователна среда“ от Национален план за възстановяване и устойчивост.
Публикувано на 07.11.2022 от Пресцентър Община Несебър

Седмица, наситена с емоционални прояви, посветени на есента, се състоя в ДГ „Калина Малина“ в Несебър. Децата от всички групи в детската градина изпъляваха разнообразни задания, които им донесоха освен много положителни емоции, и нови знания и умения. В първа група „Моряче“ фокусът бе върху здравословното хранене с плодове и зеленчуци чрез игрова ситуация. Със стихчета и познавателни игри, посветени на есенна, се забавляваха двете втори групи „Звездичка“ и „Златна рибка“ .
Публикувано на 03.11.2022 от Пресцентър Община Несебър

Множество училищни прояви по повод Деня на народните будители се състояха на територията на Община Несебър
В най-голямото училище – СУ „Любен Каравелов“ – Несебър, празникът бе отбелязан с различни инициативи. Във фоайето на образователната институция са подредени няколко изложби:
Публикувано на 02.11.2022 от Пресцентър Община Несебър

Приемете моите най-сърдечни поздрави по повод 1 ноември – Деня на народните будители! Първи ноември е общобългарски празник на възраждащия се национален дух и нестихващия порив към образование и просвета. Това е ден, в който отдаваме почит към всички знайни и незнайни книжовници, духовници, творци, общественици, вдъхвали вяра в собствените сили на народа по пътя към историческото възстановяване на българската държавност.
Първи ноември е и ден, в който изразяваме своето уважение и почит към всички, които и днес съхраняват и възвисяват духовното ни наследство в сферата на науката, образованието и културата.
В празничния ден се обръщам към Вас, съвременни будители, които работите за запазване на българското образование и култура. Продължавайте делото на предците ни, съхранявайте родолюбието, изградете мост, по който нашите деца да пренесат българщината в бъдещето. Позволете ми в днешния ден да отправя към Вас своята благодарност за усърдието, постоянството и искрената отдаденост, с която осъществявате своята родолюбива мисия.

Публикувано на 01.11.2022 от Пресцентър Община Несебър

Дискусия върху проявленията на агресията проведоха ученици и преподаватели от ОУ ,,Георги С. Раковски’’- с. Оризаре. На срещата беше поканен инспектор Димо Димов, завеждащ Детска педагогическа стая към РУ на МВР – Несебър, който заяви, че в съвременния свят агресията е едно от най – срещаните явления сред подрастващите. Той застъпи виждането си за нуждата от широка дискусия с учениците от прогимназиален етап върху темата за детската агресия.
Публикувано на 25.10.2022 от Пресцентър Община Несебър

ОУ “Св. Иван Рилски” в Кошарица отбеляза своя патронен празник със спортен полуден, изпълнен с много състезания, игри и положителни емоции. Целта бе да се фокусира вниманието върху физическата активност на учениците и да се засили чувството им за принадлежност към училището. По време на празника учители и ученици се включиха в лекоатлетическо състезание, футбол, баскетбол, народна топка, бягане с препятствия.
Публикувано на 20.10.2022 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 13 ... 15 ... 17 ... 19 ... 21 ... 23 ... 25 ... 27 ... 29 ... 31 ... 33 ... 35 ... 37 ... 39 ... 41 ... 43 ... следваща»

Powered by CuteNews