Образование - новини от община Несебър


Поредното стилно и модерно пространство в ОУ ,,Св. св. Кирил и Методий“ в Свети Влас вече е факт. Става дума за ресурсен кабинет за деца със специални образователни потребности, който е разположен на първия етаж на училището. Той е реализиран благодарение на средствата, събрани по време на ежегодния коледен базар, които осигуриха голяма част от разходите по създаването му.
Публикувано на 26.05.2023 от Пресцентър Община Несебър

Пъстър и цветен бе 24-ти май, Денят на славянската азбука и култура, в ОУ “Св. св. Кирил и Методий” – град Свети Влас в ОУ “Св. св. Кирил и Методий”- село Равда.
Празникът в Свети Влас започна с приветствено слово на директора на училището г-жа Чубрина Стефанова, която се обърна към всички присъстващи и пожела още по-големи успехи на учениците и вдъхновение на учителите.
Публикувано на 25.05.2023 от Пресцентър Община Несебър

Днес кметът на община Несебър Николай Димитров връчи грамоти на 27 учители и културни дейци за постижения в образованието и заслуги за развитието на просветата, културата и учебната дейност, за добри преподавателски практики , за висок професионализъм при работа с деца, за активност и достижения в различни области на културния живот. Кметът Димитров отправи приветствие към присъстващите на площад „Жулиета Шишманова“ учители, културни и просветни дейци, ученици и граждани.
Публикувано на 24.05.2023 от Пресцентър Община Несебър

Поздравявам Ви по случай 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската азбука! На този светъл и обединяващ нацията ни празник, ние почитаме труда, усилията и вдъхновението на всички, отдадени на хуманната и благородна мисия да просвещават и да пазят българската духовност. Знанието е вселена без граници, тържество на духа, победа на словото над мрака на невежеството.
Буквите, които светите братя Кирил и Методий ни завещаха, са най-силното оръжие и най-могъщият щит през хилядолетията за оцеляването на народа ни и съхраняване на българската идентичност. Стремежът към знания и просвета, завещани от дедите ни, винаги са ни водили към така желаните „светли бъднини”.

Публикувано на 24.05.2023 от Пресцентър Община Несебър

През месец май в ОУ“ Св. св. Кирил и Методий“ -с. Равда се проведоха няколко открити уроци в начален и прогимназиален етап, които са част от вътрешноучилищната квалификация на педагогическите специалисти и са предпоставка за повишаване на компетентностите им. Стартът бе даден с „Гости от Азия“ в VI клас – урок по география с ръководител Димитринка Пинкова.
Публикувано на 19.05.2023 от Пресцентър Община Несебър

С тематична празнична програма, включваща открит урок, песни, стихове и игри бе открита морска класна стая в СУ „Любен Каравелов“ в Несебър. Лентата на новата придобивка тържествено прерязаха кметът на общината Николай Димитров и директорът на училището Ирина Велкова. Това е поредното обновление на образователната инфраструктура в най-голямото училище в общината – СУ „Любен Каравелов“. Новата придобивка е реализирана по идея на на учители от начален етап по програма на МИРГ „Несебър-Месембрия“ за морско дело и рибарство 2014-2020 г.
Публикувано на 18.05.2023 от Пресцентър Община Несебър

С емоционално тържество СУ „Любен Каравелов“ в Несебър изпрати своите абитуриенти от Випуск 2023. За последен път чуха училищния звънец близо 50 зрелостници от три паралелки с класни ръководители Златина Бахова, Ирена Божилова и д-р Недялка Попова. Тържеството на напускащите училището млади хора бе изпълнено с признателност и благодарност към учителите за всеотдайния им труд, за обичта, за споделените радости и тревоги по пътя на познанието и порастването.
Публикувано на 17.05.2023 от Пресцентър Община Несебър

Професионалната гимназия по туризъм „Иван Вазов“ - Слънчев бряг изпрати днес Випуск 2023. В двора на училището се събраха развълнувани учители и ученици, за да приветстват поредното поколение професионалисти, възпитаници на едно от първите училища с туристически профил в България.
Гост на тържественото изпращане бе кметът на Несебър Николай Димитров, който пожела на завършващите да вярват в собствените си сили, да бъдат щастливи и дръзновени, да преследват мечтите си упорито и с увереност да следват своя път.
Публикувано на 16.05.2023 от Пресцентър Община Несебър

МКБППМН към общината организира излъчването на филма „Петя, на моята Петя“, чиято прожекция посетиха 240 ученици и техните учители от СУ “Любен Каравелов“ – Несебър, ПГТ „Иван Вазов“ – Слънчев бряг и ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“- с.Равда. Лентата бе изгледана с голям интерес от възпитаниците на образователните институции. Освен че съпреживяха магията от преплитането на два времеви пласта, филмът даде възможност на учениците да открият между кадри, думи и морални противоречия смисъла да се живее и обича истински.
Публикувано на 15.05.2023 от Пресцентър Община Несебър

Обединено училище „Св.Св.Кирил и Методий“ бе домакин на мобилност по Национална програма „Иновации в действие“, Модул 1 – „Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри практики между иновативни училища, публични изяви и продукти, представящи обмена на иновации“, с участието на ученици и учители от Иновативно Основно училище „Дядо Иван Арабаджията“ – с. Царацово, Средно училище „Васил Левски“ – с. Маноле, община Марица, обл. Пловдив и Основно училище „Свети Паисий Хилендарски“ – с. Сотиря, обл. Сливен.
Публикувано на 12.05.2023 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 13 ... 15 ... 17 ... 19 ... 21 ... 23 ... 25 ... 27 ... 29 ... 31 ... 33 ... 35 ... 37 ... 39 ... 41 ... 43 ... 45 ... 47 ... 49 следваща»

Powered by CuteNews