Здравеопазване - новини от община Несебър


От днес, 9 май, във фронт офис 2 на Община Несебър е изложено информационно табло на Асоциацията за инсулт и афазия, запознаващо гражданите с кампанията на организацията за борба срещу социално значимото заболяване.
Община Несебър застава зад пострадалите от инсулт и техните близки, като се присъединява към Националната кампания „Живот след инсулт“ по повод 9 май – Европейския ден за информираност за инсулта.
Публикувано на 09.05.2023 от Пресцентър Община Несебър

На 28 февруари официално отбелязваме Деня на редките болести. По този повод в знак на съпричастност ученици от СУ „Любен Каравелов“ пуснаха разноцветни балони в небето на Несебър. Инициативата бе организирана от Община Несебър, Сдружение „Авигея Шаама“ и Националния алианс на хора с редки болести. Международният ден на хората, засегнати от редки болести, се отбелязва в последния ден на февруари.
Публикувано на 28.02.2023 от Пресцентър Община Несебър

Дейността на Общинската организация на Българския червен кръст в Несебър продължи и през празничните дни между Коледа и Нова година. Доброволците успешно реализираха ежегодната си кампания, осъществявана с помощта на Община Несебър по инициатива на кмета Николай Димитров, за подпомагане на най-нуждаещите се наши съграждани. Жителите на общината, които получиха помощ под формата на хранителни пакети са самотно живеещи, болни, социално слаби или хора и семейства в затруднено материално положение.
Публикувано на 03.01.2023 от Пресцентър Община Несебър

Поредната здравна кампания със специализирани безплатни прегледи стартира до дни в община Несебър. Организатори на инициативата са местната администрация и МЦ „Месемврия“. Прегледите ще са с характер на предварителен скрининг, на ранна диагностика на евентуални заболявания, установяване на предхронични или хронични състояния.
Публикувано на 23.11.2022 от Пресцентър Община Несебър

Общата сума, събрана от концерта с благотворителна кауза „Звън и накит“, който се състоя преди дни в Артиум център, и от кутии за дарения на БЧК – Несебър, е 6012 лв. Това стана ясно на работна среща в сградата на Общинска администрация, където организаторите и участниците в инициативата отчетоха събраните средства. Парите ще бъдат дарени на три деца в нужда, като средствата ще се разпределят на три равни части от по 2004 лв. за всяко дете.
Публикувано на 14.11.2022 от Пресцентър Община Несебър

Жителите и гостите на Несебър ще имат възможност да посетят мобилен дермопатрул и да се възползват от безплатни прегледи на кожата, насочени към обследване на съмнителни образувания. Акцията е част от националната кампания за превенция на кожния рак, организирана от Евромеланома. Инициативата ще се проведе в Несебър в два последователни дни – 22 и 23 юли. Прегледите ще бъдат извършвани от дерматолог. Здравното събитие се организира от Дерматологични лаборатории Avène, в колаборация с дерматолози и с подкрепата на Община Несебър.
Публикувано на 15.07.2022 от Пресцентър Община Несебър


УВАЖАЕМИ ЛЕКАРИ, МЕДИЦИНСКИ СПЕЦИАЛИСТИ И ЗДРАВНИ РАБОТНИЦИ,

Имам честта и удоволствието да Ви поздравя със Световния ден на здравето и професионалния празник на здравния работник.
Позволете ми да изкажа своето уважение, благодарност и възхищение към всички Вас за благородния избор да помагате и да служите на каузата на човешкия живот и здраве.
Благодаря Ви за енергия, която влагате в ежедневната си работата. Нека професионализмът, всеотдайността и човеколюбието Ви ръководят в отговорната Ви и високо хуманна дейност.
Бъдете силни, продължавайте да вдъхвате надежда и да носите изцеление!
Пожелавам на Вас и Вашите близки нови успехи, здраве, обич, спокойствие и топлина в домовете!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
Публикувано на 07.04.2022 от Пресцентър Община Несебър

В дните на Празниците на любовта и виното/ 11-14 февруари/ Младежката организация на БЧК организира благотворителна инициатива в рамките на изложбата „Вино и любов“ на Сдружението на несебърските художници и Несебър Арт. Събитието е посветено на събиране на средства за ученици от СУ „Любен Каравелов“ в нужда. Апелът на младите червенокръстци е за съпричастност в усилията за осигуряване на финанси, за да се помогне за лечението на децата.
Публикувано на 10.02.2022 от Пресцентър Община Несебър

Над 200 жители гости на Несебър посетиха мобилния дермопатрул и се възползваха от безплатните прегледи на кожата, насочени към обследване на съмнителни образувания. Акцията бе част от кампанията Евромеланома за превенция на кожния рак и се проведе на 18, 19 и 26 юли на възлови места в града. Здравното събитие бе организирано от Дерматологични лаборатории Avène, в колаборация с дерматолози и с подкрепата на Община Несебър.
Публикувано на 29.07.2021 от Пресцентър Община Несебър

СЪОБЩЕНИЕ

Утре, 29 юли, по инициатива на Община Несебър и РЗИ-Бургас, в Слънчев бряг и Несебър ще се проведе ваксинационна кампания за COVID-19. Пунктовете ще са разположени в двора на Центъра по занаятите на ул.“Отец Паисий“ 46 / бившата поликлиника/ в Новия Несебър и пред административната сграда на „Слънчев бряг“ АД в курортния комплекс.
Начален час на акцията – 10.00 ч.
Публикувано на 28.07.2021 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 следваща»

Powered by CuteNews