АКЦЕНТИ


Министърът на културата Кръстю Кръстев проведе работна среща с кмета на Несебър Николай Димитров. По време на разговора двамата обсъдиха конкретните стъпки, които са и ще бъдат предприети от страна на държавата и на Общината за бъдещото опазване и развитие на Старинен град Несебър, включително и Плана за опазване и управление на града. Кметът представи готови инвестиционни проекти на Общината, на ключови обекти в град Несебър, който е част от световното културно наследство.
Публикувано на 29.07.2023 от Пресцентър Община Несебър

От днес обновеният фермерски пазар в ж.к. „Младост“ в Новия Несебър функционира. След извършена цялостна реконструкция, обектът предоставя на производителите на земеделска продукция от региона и на купувачите повече удобства и полезна площ за търговска дейност. Още в първия работен ден той бе посетен от кмета на общината Николай Димитров, който пожела на производителите и потребителите успешна дейност и взаимно полезни търговски отношения. В резултат на реконструкцията на пазарното пространство значително са подобрени условията за пласмент на селскостопанска стока.
Публикувано на 28.07.2023 от Пресцентър Община Несебър

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА С. РАВДА,

За мен е чест и удоволствие да Ви поздравя по повод Деня на св. Параскева – празника на селото.
Равда е един от най-привлекателните курорти в нашата община с добре уредена образователна, социална и туристическа инфраструктура. Зад модерната и съвременна визия на населеното място стоя общите ни усилия и успешно изпълнените проекти за облагородяване на селото, както и нестихващия стремеж към надграждане, подобряване, усъвършенстване, заложен в общинската приоритетна политика за развитие на региона.
Община Несебър продължава да работи за създаване на все по-благоприятни условия за повишаване стандарта на живот и за развитие потенциала на курорта, който е предпочитано място за отдих и почивка както за български, така и за много чуждестранни туристи.
В този празничен ден на всички Вас пожелавам здраве, щастливи мигове и благоденствие. Бъдете все така трудолюбиви и гостоприемни и все така свързани с традициите на родния край. Нека света Параскева благослови Вашите домовете и Ви напътства в делата!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
Публикувано на 26.07.2023 от Пресцентър Община Несебър

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА СЕЛО БАНЯ,

Приемете моите най-искрени поздравления и сърдечни благопожелания по случай Илинден - Празника на село Баня.
На този ден Вие със заслужена гордост празнувате, защото благодарение на Вашето трудолюбие и грижа Баня се превърна в едно от най-привлекателните кътчета в община Несебър. Убеден съм, че заедно ще продължим напред, обединени в общата дейност за благоустрояването и бъдещото развитие на селото.
Пожелавам Ви здраве, щастие и дни, изпълнени с веселие и благополучие, и нека Свети Илия бди над Вас и над китното село Баня.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!


Публикувано на 20.07.2023 от Пресцентър Община Несебър

Още един проект фокусира вниманието върху града на ЮНЕСКО като целогодишна туристическа дестинация. Той е разработен от АБЧО (Асоциацията на българските черноморски общини) и е озаглавен „Духовното послание на Несебър“ – туристически маршрут, който включва 10 културно-исторически ценности в старинната част на Несебър и събира в едно културно наследство, традиции и емоционални преживявания.
Публикувано на 17.07.2023 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 18 ... 20 ... 22 ... 24 ... 26 ... 28 ... 30 ... 32 ... 34 ... 36 ... 38 ... 40 ... 42 ... 44 ... 46 ... 48 ... 50 ... 52 ... 54 ... 56 ... 58 ... 60 ... 62 ... 64 ... 66 ... 68 ... 70 ... 72 ... 74 ... 76 ... 78 ... 80 ... 82 ... 84 ... 86 ... 88 ... 90 ... 92 ... 94 ... 96 ... следваща»

Powered by CuteNewsВидео новини: