АКЦЕНТИ


Днес в Старото кметство кметът на Община Несебър Николай Димитров даде старт на Международен курс по византийска епиграфика с учени от БАН, Оксфорд, Австрийската академия на науките, Университет „Алдо Моро“ и Атинския университет. На участници във форума градоначалникът пожела ползотворна работа и обмяна на добри практики, удовлетворение от съвместните дейности, постигнатите резултати и успех. Той изрази увереност, че младите учени ще запазят скъпи спомени и топли чувства от престоя си в хилядолетния град.
Публикувано на 12.09.2023 от Пресцентър Община Несебър

Музей „Старинен Несебър” ще отбележи 8 септември – Деня на солидарността на градовете – световно наследство с безплатна панорамна разходка с екскурзовод в Стария град. Началото на събитието е 11 часа, като сборният пункт е пред музея. Денят, посветен на градовете-паметници на културата, се чества от 1995 г. по инициатива на Организацията на градовете – световно наследство. Несебър е единственият български представител в нея и е един от основателите й.
Публикувано на 07.09.2023 от Пресцентър Община Несебър

Днес, на площад „Жулиета Шишманова“ в Несебър, в чест на 138-мата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия, тържествено бе издигнат националният флаг на Република България. „ Днес от свое и от името на цялата ни общност изказвам съпричастност към жителите на община Царево, които преживяват трудно време. Изразявам дълбоки съболезнования на семействата и близките на жертвите на природния катаклизъм, който сполетя най-южната българска черноморска община. Днес споделям своята увереност в силата на обединението, което ни дава енергия, като общност и народ, да преодоляваме предизвикателствата!
Публикувано на 06.09.2023 от Пресцентър Община Несебър

Уважаеми съграждани,

На днешния ден си припомняме една от най-светлите и паметни страници в новата българска история – Съединението на Княжество България с Източна Румелия. 6 септември е дата, на която се прекланяме пред силата и непоклатимостта на българския дух и храбростта на всички знайни и незнайни герои, на които дължим акта на обединението.
Със своята политическа зрялост, военна доблест и несломима воля, предците ни дръзко, съдбоносно и категорично замислят, подготвят, осъществяват и защитават едно общонационално дело. Дело, изстрадано и жадувано, извършено, по думите на големия поет Иван Вазов, „най-напред в умовете и сърцата на всички българи“.
Съединението на Княжество България с Източна Румелия укрепва самочувствието на народа ни, изпълнен с амбицията сам да кове съдбата си и да върви с гордо вдигната глава и непреклонен дух към своето общо бъдеще. Възродена България показа, че желанието за обединение е по-силно от всичко и няма кой да спре устрема й, а за първи път в европейската история един малък народ успява да наложи волята си над Великите сили.
Днес ние, както и досега, следвайки примера на нашите предци, продължаваме, сплотени и обединени, да работим за благото и просперитета на нашата община и съвременна България!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
Публикувано на 06.09.2023 от Пресцентър Община Несебър

Днес кметът на община Несебър Николай Димитров обяви начало на изпълнението на проект „Изграждане, реконструкция и рехабилитация на водоснабдителната система на с. Оризаре, Община Несебър – ІІ етап“ с безвъзмездна финансова помощ, осигурена по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г. и финансирана със средства на Европейския съюз. „Този проект е от изключителна важност за жителите на селото, за тяхното здраве и благосъстояние и за бъдещото развитие на населеното място. Продължаваме и с работата по вътрешната част на многофункционалната сграда с пенсионерски клуб в Оризаре, където нашите възрастни съграждани ще могат да се събират и да общуват “– каза кметът Николай Димитров.
Публикувано на 05.09.2023 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 14 ... 16 ... 18 ... 20 ... 22 ... 24 ... 26 ... 28 ... 30 ... 32 ... 34 ... 36 ... 38 ... 40 ... 42 ... 44 ... 46 ... 48 ... 50 ... 52 ... 54 ... 56 ... 58 ... 60 ... 62 ... 64 ... 66 ... 68 ... 70 ... 72 ... 74 ... 76 ... 78 ... 80 ... 82 ... 84 ... 86 ... 88 ... 90 ... 92 ... 94 ... 96 ... следваща»

Powered by CuteNewsВидео новини: