АКЦЕНТИ


Кметът на Несебър Николай Димитров извърши проверка на строителните дейности в с. Равда. Инспектирани бяха инфраструктурни обекти, чието изграждане е част от капиталовата програма на общината за текущата година. Преди дни завърши строителството на улица „Искър“. Новото пътно платно е за двупосочно движение с двустранно разположени тротоари. В процеса на изграждане на обекта са положени всички подземните комуникации. Предстои монтаж на улично осветление.
Публикувано на 07.03.2023 от Пресцентър Община Несебър

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Днес празнуваме 145 години от Освобождението. Днес е ден на преклонение пред паметта на героите, отдали живота си за отечеството. Тяхното дело, посветено на българската правда и достойнство, на независимостта и суверенното право на самоопределение, е в основата на трудно постигнатата свобода на народ ни.
На тази дата преди 145 години започва строителството на съвременна България. Нашите предци не се поколебаха да заявят своето място в историята и в единомислие, единодействие и сплотеност поставиха основите на една държава, в чието изграждане се включи целият народ.
Днес нашата обща цел е да продължим да следваме завета и стремежите на първостроителите на съвременна България и да работим за тяхната и наша мечтана родина - страна на просперитет, равенство, свобода и единство, в името на националните интереси и бъдещето на децата ни.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
Публикувано на 03.03.2023 от Пресцентър Община Несебър

Днес най-голямото училище в Община Несебър - СУ „Любен Каравелов“, чества патронния си празник за 141-ви път. Утвърдило се през годините като храм на знанието, просветата и духовността, то е институцията, в която много поколения са получили отлично образование и възпитание, открили са пътя към своето призвание в живота, създали са силни приятелства.
Години наред нашето училище обединява хиляди хора – учители, ученици, родители, служители, общественици, възпитава ги в чувство за принадлежност към една по-голяма общност, учи ги на отговорност, насърчава стремежа им към знания и умения, към позитивност и съзидателност.
Публикувано на 02.03.2023 от Пресцентър Община Несебър

Приемете моите най-сърдечни поздравления по повод 1-ви март – Деня на любителското художествено творчество!
Денят на самодееца е празник за хората, които не жалят време и сили, за да работят за запазване и популяризиране на българските традиции и култура.
Вие сте тези, които превръщате нашето ежедневие в тържество. Вашата най-голяма награда са аплодисментите на хората и радостта в очите им! Благодаря Ви за неугасващия ентусиазъм и неизчерпаемата енергията, с която правите делника на жителите на нашата община по-красив и ведър – с танц, песен, музика и слово.
На празника на самодееца – Първи март, приемете моите сърдечни пожелания за здраве, успехи и нови творчески постижения в областта на културното просвещение и съхраняване на българските корени, традиции и обичаи.
Публикувано на 01.03.2023 от Пресцентър Община Несебър

Днес на тържествена церемония в Старото кметство на Несебър четири двойки подновиха брачните си обети след 25 години съвместен живот. Събитието, инициирано от кмета Николай Димитров, е израз на почитта на Община Несебър към семействата, сключили граждански брак преди четвърт век. И тази година то бе част от програмата за празниците на любовта и виното и за втори път събра развълнувани като в първия ден от брака им двойки, жадуващи отново да кажат заветното „Да“.
Публикувано на 14.02.2023 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 14 ... 16 ... 18 ... 20 ... 22 ... 24 ... 26 ... 28 ... 30 ... 32 ... 34 ... 36 ... 38 ... 40 ... 42 ... 44 ... 46 ... 48 ... 50 ... 52 ... 54 ... 56 ... 58 ... 60 ... 62 ... 64 ... 66 ... 68 ... 70 ... 72 ... 74 ... 76 ... 78 ... 80 ... 82 ... 84 ... следваща»

Powered by CuteNewsВидео новини: