Социална политика - новини от община НесебърПубликувано на 04.08.2022 от Пресцентър Община Несебър

Кметът на Несебър Николай Димитров бе награден с благодарствена грамота от Националния съвет на БЧК. Отличието бе връчено от акад. Христо Григоров – председател на червенокръстката организация, по време на среща в старото кметство в града на ЮНЕСКО. „Анализирайки активността на структурата на БЧК в Несебър, анализирайки помощта, която тя получава от общината, Националният съвет на БЧК реши да отличи кмета на Несебър Николай Димитров.“, заяви акад. Христо Григоров.
Публикувано на 25.07.2022 от Пресцентър Община Несебър

В Обзор е открит филиал към Звеното „Домашен социален патронаж“- Несебър. Така бе осъществена още една от задачите, които общинското ръководство си поставя – да осигури достъп до социални услуги на възможно най-много граждани на общината.
Звеното предоставя топла храна на около 40 потребители от Обзор, 9 от село Баня и 5 от Приселци. Продължава информационната кампания за включване на още жители от селата около Обзор.
Публикувано на 21.07.2022 от Пресцентър Община Несебър

Краят на учебната година за седмокласниците от училищата в с.Гюльовца, с.Оризаре и с.Тънково бе отбелязан с интересно мероприятие. Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните- гр.Несебър организира за завършилите прогимназиалния курс на обучение разходка с лодка около Стария Несебър.
Публикувано на 14.07.2022 от Пресцентър Община Несебър


Публикувано на 04.07.2022 от Пресцентър Община Несебър

В началото на летния сезон МКБППМН- гр.Несебър организира среща с ученици от ПГТ „Иван Вазов“ на тема „Пътна безопасност и рисковото поведение на пътя“. Целта на проведения разговор бе да се изостри вниманието на учениците от десети и единадесети клас към непремерените действия на пътя и тежките последици от това. Темата е свързана и с желанието на много ученици, след завършване на десети клас, да придобият свидетелство за управление на автомобил и да седнат зад волана.
Публикувано на 29.06.2022 от Пресцентър Община Несебър

Психологът към Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните-гр.Несебър посети ОбУ “Св.Св. Кирил и Методий“ в гр. Обзор, където проведе среща с ученици на тема: „Емоционална грамотност“ – развиване на умения за решаване на конфликти“.
Развиването на емоционалната грамотност е част от уменията за емоционална осъзнатост и е основополагащо умение за социално учене, опознаване на самия себе си и управление на емоциите на всеки.
Публикувано на 17.06.2022 от Пресцентър Община Несебър

Най-новият филм, посветен на Христо Ботев, впечатли 230 ученици от 3-ти и 4-ти клас от всички градове и села в Община Несебър. Кинопрожекцията бе организирана от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните“- Несебър съвместно с Център за култура и образование „Артиум“.
Публикувано на 09.06.2022 от Пресцентър Община Несебър

Седем години затвор бе наказанието, което наложиха учениците от 7 „б“ клас на СУ Любен Каравелов“-гр.Несебър на подсъдимия в проведения на 13 май 2022 г. симулиран наказателен процес за държане и разпространение на наркотици. На непълнолетната му съучастничка беше възложено полагането на възпитателни мерки от Комисията за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни.
Публикувано на 27.05.2022 от Пресцентър Община Несебър

Среща на тема „Опасните селфита“ организира Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ при Община Несебър с учениците от ПГТ „Иван Вазов“ в Слънчев бряг. Проявата премина под формата на дискусия с много примери и клипове. Изчерпателно, интересно и аргументирано бе обяснено на младите хора защо селфитата са толкова опасни и защо, въпреки това, противно на здравия разум, хората продължават да се снимат отново и отново на високи места и сгради.
Публикувано на 23.05.2022 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 13 ... 15 ... следваща»

Powered by CuteNews