Туризъм - новини от община Несебър


От днес Мелницата на провлака е дом на изложбата „Богатствата на античния некропол на Месамбрия”. Над 100 артефакта, повечето от които за пръв път, са представени в реконструираната вътрешност на сградата. Предметите са от периода V в. пр. Хр. до IV в. сл. Хр. и са открити в некропола на Несебър, който се проучва от 1911 г. С това събитие се дава нов живот за един от символните за Несебър паметници на културата. Сградата, ще бъде използвана за експониране на постоянни и пътуващи изложби.
Публикувано на 05.06.2023 от Пресцентър Община Несебър

Дванадесетите чествания на Празника на младото вино в Гюльовца започнаха с традиционното за Деня на Свети Трифон зарязване на лозята в масивите на селото.
Приветствия към празнуващите в центъра на населеното място отправиха кметът на община Несебър Николай Димитров, който пожела здраве и берекет и кметът на Гюльовца Жельо Желев.
Публикувано на 14.02.2023 от Пресцентър Община Несебър

Неустоимият чар на Несебър и утвърждаването му като град на любовта привличат много двойки от цял свят и от страната ни на живописния полуостров, където да се врекат във вярност. Предпочитанията за сключване на брак именно тук – на брега морето и сред хилядолетното културно-историческо богатство, превръщат световната ценност в дестинация за сватбен туризъм през последните години. Кметът на Несебър Николай Димитров нееднократно е подчертавал, че именно този вид туризъм общината се стреми да наложи.
Публикувано на 13.02.2023 от Пресцентър Община Несебър

Община Несебър и тази година ще отбележи 14 февруари с поредица от събития, посветени на любовта и виното. Всички, които обичат морето, хубавата музика, изкуството и топлината на нежността и любовното опиянение ще се насладят на един вълнуващ празничен ден в зимното очарование на най-романтичния град.
На Трифон Зарезан по традиция несебърското село Гюльовца отбелязва Празника на младото вино. Честването на светеца ще започнат със зарязване на лозята в 9:00 часа в масивите на населеното място, известно с качеството на вината, произведени от местни майстори. Празненствата ще продължат в центъра на Гюльовца, където ще бъде обявен тазгодишният победител в конкурса за най-добро вино.
Публикувано на 06.02.2023 от Пресцентър Община Несебър

За дванадесети път в Кошарица бе отбелязан Празникът на домашната наденица. Събитието откри кметът на селото Валентин Станчев, който поздрави участниците и гостите в проявата.
Празникът, който се радва на голяма популярност, и тази година привлече много посетители, дошли да се повеселят, да вкусят от домашно приготвените месни деликатеси и да приветстват победителите в традиционния конкурс за най-вкусна домашна наденица.
Публикувано на 14.01.2023 от Пресцентър Община Несебър


ПОКАНА

Утре, събота - 14 януари, в Кошарица за дванадесети път ще бъде проведен Празникът на домашната наденица. Началото на вече традиционната проява е от 12 часа в центъра на селото.

Публикувано на 13.01.2023 от Пресцентър Община Несебър

В продължение на три дни градът на ЮНЕСКО бе притегателен център на забавата, приятния релакс, различни рибни изкушения и множество културни прояви, благодарение на IX-то издание на фестивала „Есенни пасажи“. Всяка година културно-кулинарния празник, организиран от Община Несебър, привлича все повече хора, които искат да осмислят уикенда си чрез интересни изживявания и то в есенното очарование на магнетичния полуостров.
Публикувано на 24.10.2022 от Пресцентър Община Несебър

С изложба на „Дружеството на несебърските художници“ и Сдружение несебърски художници – „Несебър АРТ“ днес в Артиум център започна деветото издание на националния фестивал „Есенни пасажи“ . Той бе открит от кмета на община Несебър Николай Димитров. „Сега е моментът жителите и гостите на нашия град отново да усетят вкуса на прясната риба, да се насладят на чара на Стария град и да се докоснат до обаянието на есенния Несебър. Вярвам, че всички, които решат да споделят с нас фестивала „Есенни пасажи“ ще бъдат заредени с прекрасни емоции и спомени.“ – каза кметът Димитров.
Публикувано на 21.10.2022 от Пресцентър Община Несебър

През трите дни на фестивала можете да опитате вкусна черноморска риба, приготвена от местни ресторантьори, да се насладите на традиционните мариновани, сушени и консервирани черноморски деликатеси на местни производители.
Заповядайте заедно да уловим топлината на слънчевите лъчи на есенния морски бряг!
Публикувано на 19.10.2022 от Пресцентър Община Несебър
От 21 до 23 октомври в Несебър ще се проведе IX-тия национален фестивал „Есенни пасажи“. И тази година жителите на общината и гостите на града ще празнуват сезона на морските дарове и носталгичната прелест на успокоения след лятната еуфория Несебър.
Богатата фестивална програма отново ще предложи разнообразие от прояви: маринистка изложба, концерти, готварско шоу, прожекции на филми за подводните богатства на Несебър и най-атрактивното събитие – традиционния конкурс за рибена чорба, приготвена на борда на риболовните кораби.
Фестивалът „Есенни пасажи“ е събитието, с което Община Несебър отдава почит към рибарите и техния древен занаят.

Публикувано на 13.10.2022 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 следваща»

Powered by CuteNews