Туризъм - новини от община Несебър


В продължение на три дни градът на ЮНЕСКО бе притегателен център на забавата, приятния релакс, различни рибни изкушения и множество културни прояви, благодарение на IX-то издание на фестивала „Есенни пасажи“. Всяка година културно-кулинарния празник, организиран от Община Несебър, привлича все повече хора, които искат да осмислят уикенда си чрез интересни изживявания и то в есенното очарование на магнетичния полуостров.
Публикувано на 24.10.2022 от Пресцентър Община Несебър

С изложба на „Дружеството на несебърските художници“ и Сдружение несебърски художници – „Несебър АРТ“ днес в Артиум център започна деветото издание на националния фестивал „Есенни пасажи“ . Той бе открит от кмета на община Несебър Николай Димитров. „Сега е моментът жителите и гостите на нашия град отново да усетят вкуса на прясната риба, да се насладят на чара на Стария град и да се докоснат до обаянието на есенния Несебър. Вярвам, че всички, които решат да споделят с нас фестивала „Есенни пасажи“ ще бъдат заредени с прекрасни емоции и спомени.“ – каза кметът Димитров.
Публикувано на 21.10.2022 от Пресцентър Община Несебър

През трите дни на фестивала можете да опитате вкусна черноморска риба, приготвена от местни ресторантьори, да се насладите на традиционните мариновани, сушени и консервирани черноморски деликатеси на местни производители.
Заповядайте заедно да уловим топлината на слънчевите лъчи на есенния морски бряг!
Публикувано на 19.10.2022 от Пресцентър Община Несебър
От 21 до 23 октомври в Несебър ще се проведе IX-тия национален фестивал „Есенни пасажи“. И тази година жителите на общината и гостите на града ще празнуват сезона на морските дарове и носталгичната прелест на успокоения след лятната еуфория Несебър.
Богатата фестивална програма отново ще предложи разнообразие от прояви: маринистка изложба, концерти, готварско шоу, прожекции на филми за подводните богатства на Несебър и най-атрактивното събитие – традиционния конкурс за рибена чорба, приготвена на борда на риболовните кораби.
Фестивалът „Есенни пасажи“ е събитието, с което Община Несебър отдава почит към рибарите и техния древен занаят.

Публикувано на 13.10.2022 от Пресцентър Община Несебър

Днес кметът на община Несебър Николай Димитров прие наградата в категория „Туризъм и култура – средна община“ на националното издание „Кмета бг“. Церемонията се състоя в “София Тех Парк” и събра кметове и представители на български общини, отличени за успешната си дейност през годината.
Публикувано на 04.10.2022 от Пресцентър Община Несебър

15 август е най-дългоочакваният в културния календар на общината ден. От години празникът на Несебър е наситен с емоционални прояви, които привличат хиляди туристи както от страната, така и от различни краища на света, дошли да изпитат неповторими изживявания и да намерят свои брегове и кътчета, към които да се завръщат. Несебър е град с магнетичен чар – многолик, цветен, жизнерадостен, древен и млад, град, който вълнува, очарова и пленява всеки ден.
Публикувано на 04.08.2022 от Пресцентър Община Несебър

И тази година за Великден паркирането на обособените за това общински зони в Несебър ще бъде безплатно. Паркингите ще предоставят свободно ползване, така, че всеки желаещ да посети църквата или града за Великден и през предстоящите в началото на месец май празници няма да заплаща услугата „паркиране“.
Автомобилите могат да бъдат оставяни за безплатен престой на „Северен голям паркинг“, „Морска гара“, „Яхтено пристанище“, „Малък северен“ „Мелницата“ и „Паркинг на училището“.
Публикувано на 19.04.2022 от Пресцентър Община Несебър

Кошарица отбеляза Празника на домашната наденица, който тази година се проведе за 11 път. Събитието, което е популярно в региона, събра в центъра на селото хора, дошли да се повеселят, да вкусят от домашно приготвените месни деликатеси и да приветстват участниците в тазгодишния конкурс за най-вкусно приготвен суджук. Кулинарната проява откри кметът на селото Валентин Станчев, който поздрави участниците и гостите на празника и благодари на кмета на Община Несебър и цялата администрация, както и на всички, ангажирани с организацията на събитието. Слово произнесе и кметът на общината Николай Димитров, като подчерта, че такива инициативи сплотяват общността, носят радост и удоволствие.
Публикувано на 18.02.2022 от Пресцентър Община Несебър

Несебър отново ще бъде под прожекторите на световните електронни медии чрез съвместен проект на БНТ и ЮНЕСКО за популяризиране на българското културно наследство. За Несебър ще бъде заснет филм, който ще стане част от глобалната кампания „Следващите 50: Световното наследство като източник на устойчивост, хуманност и иновации“.
Видеото, което ще бъде направено от екип на обществената телевизия по сценарий и режисура на Китин Муньос, ще се излъчи и по БНТ. Филмът ще бъде озвучен на български, испански, френски, английски и арабски и ще се разпространява по комуникационните канали на ЮНЕСКО.
Публикувано на 31.01.2022 от Пресцентър Община Несебър

Несебър и Слънчев бряг са начело в списъка с най-добрите дестинации за почивка, които „Евронюз“ посочва за избор през 2022 година в страната ни. Материалът е поместен в рубриката „Дестинации“ и още в увода авторът на статията Джони Уолфис формира положително отношение към разглежданите места у нас с думите: „в България има за всекиго по нещо. Ако в момента усещате хладнината на зимата и си мечтаете за перфектното лято през 2022 г., България трябва да бъде начело в списъка ви с дестинации.“.
Публикувано на 20.01.2022 от Пресцентър Община Несебър

«предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 следваща»

Powered by CuteNews